Sunday, 14 December 2014

Kek Marble Pelangi

Berjaya juga akhirnya aku buat kek marble pelangi ni... resepi asal guna marjerin, tp tukar kpd butter. Eemmm rasanya memang sedap sangat cuma rupanya x brapa nak cantik luarannya.. psl aku salah setting api atas bawah, so luar masak dulu tp dlm masih mentah. Aku terpaksa tunggu dalam nya masak jadi luarnya dah over cook..tp sedap gak psl jadi rangup. Rupa dalam kek tu cantik berlapis2...aku follow teknik kat youtube. Esok lusa aku nak buat lagi, kali ni aku nak guna api bawah je. Semoga aku berjaya hasilkan kek marble pelangi yang "mabeles".. he he he...

Friday, 28 November 2014

Family Trip. Best Moment Ever....

Kota Bahru & Kuala Terengganu. 25 & 26 Nov 2014.  Memulakan perjalanan dari rumah di Jb jam 9 pagi tepat, smpi di SKBJ ambik anak2 di Bukit Jelutong lbh kurang jam 2 ptg. Lepas tu ke SK Kuang Selangor ambik kakak sy Sulida n family lbh kurang jam 3 ptg... waktu ni rasanya mmg dah xcted nak bercuti so asyik whatsapp kat grup family gmbr2 dlm bas.. maklumlah 1st time buat "family trip". Tiba di rumah mak lbh kurang jam 5 ptg. Bas terpaksa parking di SK Manjoi kat belakang rumah memandangkan rumah mak di jalan utama, risau mengganggu lalu lintas. Kesian lak tgk husband terpaksa menapak dr skolah balik ke rumah mak... Husband di rehatkan sebab plan kul 2 pg nak gerak... he he he.. Kami memilih untuk melalui jalan Grik untuk perjalanan pergi kononnya utk menikmati suasana malam yg sunyi lagipun jaraknya lebih dekat berbanding jalan alternatif lain. Hasrat di hati teringin juga nak berjumpa dgn gajah liar mcm trip thn 2008 dulu, sy terserempak dgn 2 ekor gajah..tp x di izinkan Allah. Sy bnyk tdo dlm perjalanan tp sesekali sy tersedar dgr bas mengaum bila panjat bukit...ditambah plak tpaksa bwk slow sgt psl membontoti lori2..he he he.. waktu tu terasa kesiannya kat husbband, org lain tdo tp dia tetap gagah memegang stereng. Niat nak berjaga teman husband, tp mata ni nak tdo juga, mungkin sebab kepenatan kerana...emmmm...biasala bila balik rumah mak, mcm2 nak kena 'buat'.. tp Alhamdulillah kakak sy Sulida tu ada, so dia yg lebih bnyk mengemas-ngemas2... sy dah x larat, perut dah membesar (5 bln ++) dah x bleh nak tunduk2, x bleh nak lasak sgt...cpt penat. Alhamdulillah juga anak dara sy, Farah Diana dan anak dara kakak, Syafiqah bnyk sgt membantu utk keselesaan bersama. Anak bujang sy, Eusoff Daniel, Eizlan Danish, Elham Danny dan anak bujang kakak, Syafiq pun sgt2 awesome hari tu.. semoga Allah balas jasa baik korang semua ye.. Emmmm.. mcm2 lg nak cter, tp sy tpaksa sambung next time.. Pasal nak masak2 lak utk anak2 yg tgh bercuti kat rumah ni... Ada masa sy sambung lg k...

Friday, 24 October 2014

Check Up minggu ke 18 di Hosp Penawar Pasir Gudang

Semalam aku pegi check up di Hosp Penawar Pasir Gudang. Minggu lepas dah pegi Poliklinik, tp tunggu Dr x sampai2 so husband suruh cancel je check up ari tu... sajer la nak try g pakar plak. sebenarnya nak check up dgn Dr Hasmah, tp Dr  Hasmah cuti la plak. Aku teruskan jugak la psl aku dah x sabar nak tahu boy or girl baby dlm perut ni.  Tp kecewa bila Dr kata sex nya masih x jelas...x leh nak cakap boy or girl lg. :-(   Bila dpt bil tkejut aku tgk caj nya... Emmm.. korang tgk la sendri ya..

Friday, 17 October 2014

Susu Untuk Ibu Mengandung

1st time minum rasa x sedap...x habis pun segelas. Tp bila fikir2 sayang pulak, x kan nak buang pulak susu tu.. so try bancuh lg, kali ni lebih pekat dan titiskan Stevia Sweetener. Eeeemmmmmmm....sedap sgt!! Saper2 yg ngandung tp x suka susu tu, try la titiskan Stevia...

Thursday, 2 October 2014

Hasrat hati nak istiqamah mengemas rumah... eemm... insyaAllah. Seronok tgk rumah org lain kemas dan bersih..

http://mengemasrumah.blogspot.com/search?updated-min=2009-01-01T00:00:00%2B08:00&updated-max=2010-01-01T00:00:00%2B08:00&max-results=50

Friday, 19 September 2014

Semoga Allah tempatkan diri mu bersama-sama hambaNya yg soleh. Amin.

Innalillahiwainnailaihirojiun... My best friend dr zaman sama2 teller di caw utama Negeri Johor, Muhamad Halim bin Hj. Salka telah menghembuskan nafas terakhir pd pagi 16 Sept 2014 kerana masalah jantung.

Astaghfirullah.... MALAS...

Dah 12 minggu usia kandungan aku...mengandung kali ni aku x ada alahan yg teruk... Alhamdulillah. Cuma x bleh lapar tu standard la dr anak dulu pun aku x bleh lapar.. cuma yg x tahannya aku jadi malas yg sgt2 malasnyaaaa..... Allah.... Aku suka sgt dok termenung...pk itu..pk ini...pk smpi aku pening...tp keja apa pun aku x nak buat. Sampaikan kain baju pun aku hantar dobi!! Rumah x larat kemas...Anas plak sgt rajin "mngemas".. Ya Allah...dugaan utk suami ku..terima kasih Ya Allah krana kurniakan aku suami yg penyabar dgn kerenah aku. Allahu Akbar...aku sendri x larat dgn kemalasan ni..cpt la Ya Allah Kau sembuhkan aku dr penyakit malas x bermaya aku ni....

Saturday, 26 July 2014

Alhamdulillah.... Doa anas nak adik telah dimakbulkan..

Last period pada 25 Jun 2014, sepatutnya kalau ikut kiraan pusingan aku akan period 20hb Julai. Tp aku menunggu sehingga 26hb masih x ada... Dgn rasa excited aku pegi ke farmasi cari pregnancy test. Alhamdulillah positif.... semoga Allah lindungi aku dan baby dlm kandungan ni dr sebarang musibah. Amin.

Friday, 6 June 2014

INSTAGRAM

Eeemmm.... anak dara ku Farah Diana mencadangkan aku buat instagram psl anak2 ku yg lain smua ada instagram... diaorg dah x main Facebook lg... eemmm...aku bukan jenis suka bergambar ni, risau lak jadi suka selfie lak bila ada instagram ni.. tp bila pk balik, mungkin cara ni bleh dekatkan lg aku ngan anak2 dan dlm waktu yg sama bleh pantau diaorg :-)  So akhirnya aku stuju... ni userid nya.. norhayatizambri - Jumaat 06.06.2014

CAT REPELLENT...

Rabu, 3 Jun 14. Dah x tahan dgn kucing2 yg suka berak kat depan dan tepi umah aku.. Hari ni balik keja aku gagahkan juga singgah kedai pet kat Permas Jaya. Mahal jugak..RM43.90. Tp x tahan punyer pasal aku pejam mata beli jek... Sampai je umah x sempat masuk umah lg, aku trus sembur kat pagar ngan sekitar pokok mangga ngan rumput depan umah tu. Tepi umah je aku x smpt nak sembur lg. Kita tgk skali sembur ni tahan brapa lama ye....

Tuesday, 20 May 2014

Wahhh!!!! Besarnya hamper!! TQ MPPG!!

Bagus btul la MPPG ni....bertuah husband sy dapat keja kat sana. Selalu dpt hadiah2 dr majikan. Kalau birthday dpt hadiah, sakit pun dpt hadiah... Alhamdulillah..

Monday, 19 May 2014

Musibah Datang Tanpa Di Duga

Khamis 15 Mei 2014. Dr. Lee - Hospital Penawar Pasir Gudang. Bedah Apendik - My Husband. Mohd Azharudin.

Tuesday, 13 May 2014

PROCLEANERS. RM100 /3 HOUR

Berbaloi-baloi..... Thanks to my dear friend Noni who recommend me to them.. Alhamdulillah..hilang stress...

Tuesday, 29 April 2014

Tahniah Mohd Eusoff Daniel...

Tahniah anak ibu kerana mendapat result yg baik dlm SPM 2013. Walau result 6B 2C  tp ibu tetap bangga...he he he...walau dah sebulan lebih kptsn kluar (20/03/14)... Ibu dah ucap tahniah ari tu, tp kali ni sajer je la ibu nak abadikan kat sini.

Tahniah daniel kerana berjaya terpilih untuk temuduga Kejuruteraan Perkapalan di Politeknik Pasir Gudang pd 14/04/14 yg lepas. Kalau dpt nanti daniel akan blajar di Politeknik Ungku Omar Ipoh. Dekat ngan opah...dekat ngan Awer...pak ngah...pak yang...pak uda...pak cu emy...emir..mak lang...mak uda... Ayah ngan ibu akan menjadi org yg sgt gembira.... tp apa2 pun terpulang la kpd kptusan daniel.

Tahniah daniel dan ya kerana esok 30/04/14 merupakan hari terakhir sebagai kakitangan BR1M kontrak di BSN. Akhirnya berjaya juga menghabiskan kontrak 2 bulan di BSN. Harap memberi pengalaman yg baik pd daniel dan ya.. atau mungkin juga sbagai kenangan yg indah..

Melancong ke Hatyai & Songkhla

Tarikh :  Jumaat 06/06/2014  -  Ahad 08/06/2014
Kos.     :  RM390.00 - termasuk pengangutan + penginapan di Hotel Grand Plaza (2 org sbilik). Tidak termasuk makan minum dan tiket masuk tmn tema kerana memberi pilihan kpd masing2.

Aturcara :-

Khamis 05/06/2014 jam 8 mlm bertolak dr Johor Bahru ke Kuala Lumpur.

Jam 12 mlm - di jangka tiba Kuala Lumpur. Sila tunggu di tol Sg Besi.
Jam 3 pagi.  - di jangka tiba di Ipoh. Sila tunggu di Petronas Gunung Lang, Jalan Kuala.
Jam 10 pagi - di jangka tiba di Hatyai

Hari 1 ( Jumaat 06/06/2014 )
Magic Eye 3D Museum
Nora Plaza - shopping
Plaza Renn - jualan barangan tempatan
Floating Market

Hari 2 ( Sabtu 07/06/2014 )
Ice Dome
Cable Car
Samila Beach Songkhla
Bukit Kera

Hari 3 ( Ahad 08/06/2014 )
Pagi bergerak balik
Akan singgah Danok

Dah siap bas persiaran kami... ada yg nak sewa bleh hubungi 019 788 1426