Monday 12 September 2016

Beringat Berpada Ketika Makan Daging



CERITA DAGING
----------------
.
Raya korban dikaitkan dengan daging. Limpahan daging tidak dapat dielakkan. Setiap jemputan terhidang daging.
.
Daging segar. Masih lembut. Pasti sukar untuk ditolak.
.
Petang tadi dijemput ke kenduri korban. Makan daging sahaja. Daging cicah air asam.
.
Orang bilang "sedap bak hang". Namun dalam kesedapan usah lupa diri. Jumlah daging kecil sahaja.
.
Daging ada purina. Boleh tingkatkan uric acid. Ambil berpada.
.
Tubuh kita perlukan seminggu untuk proses daging lembu. Jadi ambil seminggu sekali. Andai lebih pasti asid uric akan naik dengan bangganya.
.
Apa akan berlaku? Gout mula menyapa. Sendi mula terasa bisa.
.
Sakitnya bukan kepalang. Untuk turunkan asid uric ambil L.A.B.
.
1) L - Lemon: perah sebiji lemon dalam air suam. Minum di awal pagi ketika perut kosong.
.
2) A - Apple cider: campurkan satu sudu apple cider dan satu sudu madu ke dalam air. Minum 2-3 kali sehari.
.
3) B - Baking soda: ambil setengah sudu baking soda dan campurkan dengan air suam satu cawan. Minum sekali sehari.
.
Andai gusar pada gout lakukan L.A.B. Nikmat hidup akan kembali. Sakit tiada lagi di sisi.
.
BACA, LIKE DAN SHARE
.
#DrOtak
#SeminarOtakCantikOtakCerdik

*copy paste dr grup wsap



Posted via Blogaway


No comments:

Post a Comment