CERITA DAGING
----------------
.
Raya korban dikaitkan dengan daging. Limpahan daging tidak dapat dielakkan. Setiap jemputan terhidang daging.
.
Daging segar. Masih lembut. Pasti sukar untuk ditolak.
.
Petang tadi dijemput ke kenduri korban. Makan daging sahaja. Daging cicah air asam.
.
Orang bilang "sedap bak hang". Namun dalam kesedapan usah lupa diri. Jumlah daging kecil sahaja.
.
Daging ada purina. Boleh tingkatkan uric acid. Ambil berpada.
.
Tubuh kita perlukan seminggu untuk proses daging lembu. Jadi ambil seminggu sekali. Andai lebih pasti asid uric akan naik dengan bangganya.
.
Apa akan berlaku? Gout mula menyapa. Sendi mula terasa bisa.
.
Sakitnya bukan kepalang. Untuk turunkan asid uric ambil L.A.B.
.
1) L - Lemon: perah sebiji lemon dalam air suam. Minum di awal pagi ketika perut kosong.
.
2) A - Apple cider: campurkan satu sudu apple cider dan satu sudu madu ke dalam air. Minum 2-3 kali sehari.
.
3) B - Baking soda: ambil setengah sudu baking soda dan campurkan dengan air suam satu cawan. Minum sekali sehari.
.
Andai gusar pada gout lakukan L.A.B. Nikmat hidup akan kembali. Sakit tiada lagi di sisi.
.
BACA, LIKE DAN SHARE
.
#DrOtak
#SeminarOtakCantikOtakCerdik
*copy paste dr grup wsap
Posted via Blogaway
Berasal dari Ipoh Perak. Kini menetap dan berkerja di Johor Bahru. Lahir pada tahun 1975 (umur 42 thn pd masa sy edit ni). Berkahwin dan mempunyai 6 org cahayamata. Shaklee Independant Distributor yang sah bagi kawasan Pasir Gudang dan Johor Bahru. Saya ingin kongsi kehidupan saya dengan Shaklee. Mana tahu kalau-kalau dapat bantu optimumkan kesihatan orang lain. Hubungi 012-745 8096 untuk sebarang pertanyaan.
Monday, 12 September 2016
Beringat Berpada Ketika Makan Daging
Location:
Jemaluang, Malaysia
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment